Windows XP og Pentium 4 i skøn forening

På System Builder Summit udveksler systembyggere erfaringer, og hardware-producenter prøver at overtale pc-producenterne til at anvende netop deres produkter i pc-systemerne. Konferencen var præget af dysten mellem Intel og AMD.

WinXP og Pentium 4

System Builder Summit, som fandt sted de første tre dage af denne uge i den franske by Poitiers, er det sted, hvor producenter af pc-hardware mødes med systembyggere. Her prøver ærkerivaler som Intel og AMD eller Nvidia og ATI at få de europæiske pc-producenter til at vælge netop deres hardware til de grå kasser. Fra Danmark var pc-producenterne Jumbo og Win Computer tilstede, og som det eneste danske medie var PC World Online også repræsenteret.

Intel er ret vilde med at kæde Pentium 4 og Windows XP sammen, og sidst på året begynder en større reklamekampagne, der vil sprede budskabet om denne kombination. Intel har allerede oprettet et http://www.intel.com/ebusiness/affiliates/microsoft/winxp/index.htm" TARGET="_BLANK">website om Windows XP på systemer med Pentium 4. På konferencen fremgik det af store skilte, at Windows XP er optimeret til Pentium 4, men når man spurgte Microsoft-repræsentanterne om detaljer vedrørende denne påståede optimering, fik man ikke noget klart svar. Spurgte man Intel, blev der mumlet noget om de ressourcekrævende multimedie-faciliteter i Windows XP.

Brylluppet mellem Pentium 4 og Windows XP drejer sig mere om marketing end om teknologi, men man skal ikke være i tvivl om, at mange pc-producenter håber på, at Microsofts nye styresystem vil betyde bedre tider i branchen. De systembyggere, som PC World Online snakkede med, er dog stærkt kritiske over for den aktiveringsprocedure, der er forbundet med installationen af Windows XP. Meldingen fra kunderne er, at de finder aktiveringen besværlig og overflødig, og det kan bremse udbredelsen af styresystemet.

Udsolgt

Pc-producenterne er for øvrigt ikke særlig glade for Intel for tiden, for chipgiganten kan ikke følge med efterspørgslen, når det gælder de nye Pentium 4 med 478 ben. Det er disse Pentium 4, man skal bruge, hvis man på et senere tidspunkt vil opgradere systemet, for de gamle Pentium 4 med 423 ben vil ikke kunne fås med clockfrekvenser på over 2 GHz.

Intel måtte fortælle systembyggerne, at manglen på processorerne nok vil fortsætte lidt endnu, men at der skulle være nok 478-bens Pentium 4 til alle omkring juletid. Som en trøst ville Intel sætte 423-bens udgaver på tilbud. Hvis man falder over et mistænkelig billigt Pentium 4-system i den nærmeste fremtid, er der sandsynligvis tale om et system med 423-bens Pentium 4. Det er der for så vidt ikke noget galt med, blot man ikke har planer om senere opgradering af processoren.

AMD benyttede selvfølgelig System Builder Summit til at slå på tromme for Athlon XP, men også til at fortælle om den kommende Hammer-familie. Det blev kraftigt antydet, at Microsoft ville være klar med et 64-bit styresystem til Hammer ved lanceringen af processoren, men det er altså ikke officielt endnu.

AMD har også svært ved at følge med efterspørgslen på et af firmaets produkter, nemlig Athlon XP 1500+ med en frekvens på 1,33 GHz. Denne processor er tæt på at være udsolgt, så AMD opfordrede pc-producenterne til at benytte Athlon XP 1600+ eller 1700+ i stedet.

ATI vs Nvidia

ATI demonstrerede Radeon 8500, som for længst er lanceret på papiret, men som det i virkeligheden er de færreste forhandlere, der endnu har haft fingrene i. Radeon 8500's fortræffeligheder har vi skrevet om før, og vi har netop modtaget et grafikkort til test. Se anmeldelsen en af de næste par dage.

I løbet af vinteren kommer der også en All-in-Wonder-version af Radeon 8500, og udover indbygget tv-tuner vil dette kort have FireWire-indgang. Dermed bliver det et oplagt grafikkort til video-entusiaster. Radeon 8800 til arbejdsstationer dukker også snart op, og som altid vil ATI selv fremstille disse grafikkort til det private marked. Selve grafikchippen bliver solgt til andre producenter, som så kan fremstille sine egne Radeon 8500-baserede grafikkort.

Denne forretningsmodel har Nvidia haft stor succes med - faktisk så stor, at nogle af de største grafikkort-producenter ikke tør handle med ATI af frygt for at blive afskåret fra leverancerne fra Nvidia. Derfor vil vi i første omgang kun se ATI-baserede grafikkort fra mindre producenter såsom FIC og Gigabyte, mens Nvidia-chips med de forskellige versioner af GeForce3 i spidsen fortsat vil være at finde på grafikkort fra ASUS og en lang række andre producenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere